Historie BuentingSport

BuentingSport bestaat dit jaar inmiddels 70 jaar! Hier zijn wij uiteraard heel erg trots op! Oprichter Carel Lodewijk (Cees) Buenting – geboren 23 oktober 1930 – begon, nadat hij in 1951 zijn CIOS-diploma behaald had, in Amstelveen als zwemleraar. Gedreven door zijn passie voor sport wilde hij meer en al snel vond hij vlakbij het toenmalige zwembad aan de Badlaan in Amstelveen een kleine zaal die hem wel geschikt leek voor het geven van lichamelijke oefening. Hij begon in 1953 o.a. met boksen, yoga, badminton, zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiujitsu.
Cees Buenting bekwaamde zich verder in de judosport en in de periode van 1951 t/m 1953 ontwikkelde hij mede het nationale jeugdjudo tot het niveau dat het nu heeft.

De zaal aan de Badlaan werd te klein en er kwamen plannen voor een echte sportschool mét een Finse sauna (een van de eerste in Nederland!)
Op 1 februari 1968 werd de eerste steen gelegd voor Buenting Sport & Sauna aan de Acacialaan in Amstelveen.

BuentingSport; van 1930 t/m heden

Carel Lodewijk (Cees) Buenting - geboren 23 oktober 1930

Cees Buenting bekwaamde zich verder in de judosport en in de periode van 1951 t/m 1953
ontwikkelde hij mede het nationale jeugdjudo tot het niveau dat het nu heeft.

Hij begon in 1953 o.a. met boksen, yoga, badminton,
zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiujitsu.

Op 1 februari 1968 werd de eerste steen gelegd voor 
Buenting Sport & Sauna aan de Acacialaan in Amstelveen.

1971 t/m 1973

Het voortbrengen van kampioenen

BuentingSport kreeg landelijke bekendheid door de judoprestaties op nationaal en internationaal niveau. Zo werden er onder leiding van Cees Buenting – en later met Karel Gietelink –  veel prijzen binnengehaald met o.a. de Nederlandse Studentenploeg en het ‘Gouden A-team’. Dit team won in 1971, 1972 en 1973 het Nederlands judokampioenschap. Mede door de behaalde prestaties werd Amstelveen in 1971 uitgeroepen tot sportstad van het jaar. Op internationaal niveau betrad Sjoerd Oosterbaan onder leiding van Cees Buenting de judowedstrijdmat en werd wereldkampioen judo zwaargewicht bij de militairen en studenten. Tevens begeleidde Cees Buenting judoka Wim Ruska (tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen) tijdens de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen in 1974. Voor al zijn inspanningen kreeg Cees Buenting in 1992 de Ridderorde van Oranje Nassau opgespeld.

Cees Buenting begeleidde judoka Wim Ruska (tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen) tijdens de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen in 1974.

Voor al zijn inspanningen kreeg Cees Buenting in 1992 de Ridderorde van Oranje Nassau opgespeld.

Cees Buenting bleef zich verder ontwikkelen in de judosport en behaalde in april 1997 de 8ste dan. Het zou echter niet bij judo alleen blijven.

Begin jaren tachtig werd de sportschool uitgebreid met een fitnesscentrum en werden de eerste aerobicslessen op muziek gegeven. Al snel werd Buenting Sport & Sauna een multifunctionele sportschool met een zeer gevarieerd aanbod van sporten vanaf de leeftijd van drie jaar.
In 1992 deed ook dochter Carrol Buenting haar intrede en zij is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sportschool, inmiddels omgedoopt tot BuentingSport.
Carrol Buenting heeft weliswaar de judogenen niet van haar ouders overgenomen (ook moeder Elly Buenting kreeg – als zestienjarige en eerste vrouw in Nederland – haar zwarte band en heeft inmiddels haar 5de dan), maar vond haar passie in het geven van diverse aerobic-, fitness-, skate- en streetdancelessen.

70 jarig bestaan van sportschool Buenting.

70 jaar Buentingsport

Van links naar rechts:
Elly Buenting, Jamie Drewes, Robin Drewes en Carrol Buenting - Drewes

Openingstijden

Wij zijn geopend op:
  • Maandag 09:00 tot 22:00 uur
  • Dinsdag 09:00 tot 12:00 / 14:00 tot 22:00 uur
  • Woensdag 09:00 tot 22:00 uur
  • Donderdag 09:00 tot 12:00 / 14:00 tot 22:00 uur
  • Vrijdag 09:00 tot 22:00 uur
  • Zaterdag 09:00 tot 17:00 uur

    Zon- en feestdagen gesloten

Wij hebben een zomerrooster 24 juli t/m 2 september
Er zijn dan geen jeugdlessen en onze openingstijden zijn aangepast.

Wij zijn gesloten op:
Alle officiële feestdagen

Aangepaste openingstijden:
Zomervakantie & tussen kerst en oud & nieuw 

Wil je voor een borrel of feestjes gebruik maken van onze barruimte dan kunnen wij op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur open blijven.

Inschrijven
Leuk dat je lid wilt worden! Wij vinden het fijn om persoonlijk kennis met je te maken en daarom vragen wij je om je in te schrijven bij ons in de sportschool. Wij hopen je snel te verwelkomen! Inschrijven kan dus niet via onze website.

Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past

ENJOY | RELAX | CHILL