Jeugdsporten vanaf 4 tot 18 jaar

HIPHOP

Hiphop ontstond begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90 en de stijl had veel invloed op o.a. mode & videoclips. Er wordt gedanst op HipHop en R&B-muziek.

JIU-JITSU

Ju-Jitsu is de Japanse kunst van de ongewapende zelfverdediging en staat aan de oorsprong van onder andere Karate en Judo en werkt met de kracht van de tegenstander. 

JEUGDJUDO

Jeugdjudo bij BuentingSport is een begrip in Amstelveen. ‘Overwinnen door mee te geven’. Het prachtige spel van vallen en opstaan. Al sinds 1954 hebben wij heel wat kinderen en volwassenen de schone kunst van het judo onderwezen en kampioenen voortgebracht. Versterken van het zelfvertrouwen, wegnemen van groepsangst, leren vallen en het in banen leiden van ongecontroleerde agressie zijn slechts enkele van de mogelijke doelstellingen om met Judo te beginnen.

KICKBOKSEN

Bij BuentingSport kan je ook de jeugd kickboksen. De naam doet het al vermoeden: dit is een conditioneel zware training gericht op de jeugd waarbij boks- en traptechnieken worden toegepast en waar techniek en controle en zelfbeheersing voorop staan. Deze kickboks jeugdlessen zijn voor jongens en meisjes een erg goede en leuke training!  Kledingtip: een korte broek en een t-shirt, bokshandschoenen, scheenbeschermers Deze kan je bij ons lenen voor de proefles

BREAKDANCE

BuentingSport heeft meerdere breakdance groepen! Wil jij ook die stoere moves leren? Grijp nu je kans en doe een gratis proefles! Als beginner leer je de basistechnieken van breakdance: footwork en power moves. Het mooie van breakdance is dat het een aantal vaste basisbewegingen heeft, maar dat eigen creativiteit op prijs wordt gesteld. Door breakdance krijg je ook nog een betere lichaamsbeheersing. Deze les is leuk voor jongens en meiden!! Voor deze les is een wollen muts één van de onderdelen die je moet aanschaffen (of door oma laten breien).

We verwelkomen je graag in
de gezelligste sportschool van Amstelveen!