Judo Amstelveen

Judo bij BuentingSport is een begrip in Amstelveen.

Al sinds 1954 hebben wij heel wat kinderen en volwassenen de schone kunst van het judo onderwezen en kampioenen voortgebracht.

Voordelen van Judo Al vanaf 4 jaar

Judo is een geweldige sport voor de jeugd, niet alleen omdat het hen fysiek actief houdt, maar ook omdat het zelfverdedigingstechnieken leert. Judo leert kinderen niet alleen hoe ze kunnen vallen zonder zichzelf te verwonden, maar ook hoe ze hun kracht en technieken kunnen gebruiken om zichzelf te verdedigen. Het helpt bij het ontwikkelen van discipline, zelfvertrouwen en respect voor anderen. Het is een waardevolle sport voor zowel lichamelijke als mentale ontwikkeling. Als je specifieke vragen hebt over judo voor de jeugd of zelfverdediging, laat het me weten.

Jeugdjudo Amstelveen

Jeugdjudo in Amstelveen

Judo amstelveen

Jeugdjudo bij BuentingSport is een begrip in Amstelveen. ‘Overwinnen door mee te geven’. Het prachtige spel van vallen en opstaan.

Al sinds 1954 hebben wij heel wat kinderen en volwassenen de schone kunst van het judo onderwezen en kampioenen voortgebracht. Versterken van het zelfvertrouwen, wegnemen van groepsangst, leren vallen en het in banen leiden van ongecontroleerde agressie zijn slechts enkele van de mogelijke doelstellingen om met Judo te beginnen.

Wat draag je met judo?

Bij judo draag je een judopak, dit pak wordt een ‘judogi’ genoemd. Een judogi bestaat uit een katoenen broek en een judojas. Deze jas wordt door een band bijeen gehouden. De kleur van deze band geeft aan wat het niveau van de judoka is. De kleuren van beginner tot gevorderd zijn:

De kleur van een judogi is wit of blauw. Een blauw pak wordt alleen gedragen als dit verplicht is bij bepaalde wedstrijden of toernooien zodat de wedstrijd beter te volgen is voor de scheidsrechter en het publiek. Als de blauwe gi niet verplicht is dragen beide judoka’s een wit pak.

Judo amstelveen

Judo kampioenen

Cees Buenting judo Amstelveen

BuentingSport kreeg landelijke bekendheid door de judoprestaties op nationaal en internationaal niveau. Zo werden er onder leiding van Cees Buenting – en later met Karel Gietelink –  veel prijzen binnengehaald met o.a. de Nederlandse Studentenploeg en het ‘Gouden A-team’. Dit team won in 1971, 1972 en 1973 het Nederlands judokampioenschap.

Mede door de behaalde prestaties werd Amstelveen in 1971 uitgeroepen tot sportstad van het jaar. Op internationaal niveau betrad Sjoerd Oosterbaan onder leiding van Cees Buenting de judowedstrijdmat en werd wereldkampioen judo zwaargewicht bij de militairen en studenten. Tevens begeleidde Cees Buenting judoka Wim Ruska (tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen) tijdens de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen in 1974. Voor al zijn inspanningen kreeg Cees Buenting in 1992 de Ridderorde van Oranje Nassau opgespeld.

Wil je ook kennis maken met Judo? Vraag dan bij Buenting een gratis proefles aan.

Menu

Openingstijden

Wij zijn geopend op:
  • Maandag 09:00 tot 22:00 uur
  • Dinsdag 09:00 tot 12:00 / 14:00 tot 22:00 uur
  • Woensdag 09:00 tot 22:00 uur
  • Donderdag 09:00 tot 12:00 / 14:00 tot 22:00 uur
  • Vrijdag 09:00 tot 22:00 uur
  • Zaterdag 09:00 tot 17:00 uur

    Zon- en feestdagen gesloten

Wij hebben een zomerrooster 24 juli t/m 2 september
Er zijn dan geen jeugdlessen en onze openingstijden zijn aangepast.

Wij zijn gesloten op:
Alle officiële feestdagen

Aangepaste openingstijden:
Zomervakantie & tussen kerst en oud & nieuw 

Wil je voor een borrel of feestjes gebruik maken van onze barruimte dan kunnen wij op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur open blijven.

Inschrijven
Leuk dat je lid wilt worden! Wij vinden het fijn om persoonlijk kennis met je te maken en daarom vragen wij je om je in te schrijven bij ons in de sportschool. Wij hopen je snel te verwelkomen! Inschrijven kan dus niet via onze website.

Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past

ENJOY | RELAX | CHILL