Judo

Judo bij BuentingSport is een begrip in Amstelveen.

Al sinds 1954 hebben wij heel wat kinderen en volwassenen de schone kunst van het judo onderwezen en kampioenen voortgebracht.

Judo amstelveen

Voordelen van Judo Al vanaf 4 jaar

Wat draag je met judo?

Bij judo draag je een judopak, dit pak wordt een ‘judogi’ genoemd. Een judogi bestaat uit een katoenen broek en een judojas. Deze jas wordt door een band bijeen gehouden. De kleur van deze band geeft aan wat het niveau van de judoka is. De kleuren van beginner tot gevorderd zijn:

De kleur van een judogi is wit of blauw. Een blauw pak wordt alleen gedragen als dit verplicht is bij bepaalde wedstrijden of toernooien zodat de wedstrijd beter te volgen is voor de scheidsrechter en het publiek. Als de blauwe gi niet verplicht is dragen beide judoka’s een wit pak.

Judo amstelveen
Jeugdjudo Amstelveen

Jeugdjudo bij Buenting

Jeugdjudo bij BuentingSport is een begrip in Amstelveen. ‘Overwinnen door mee te geven’. Het prachtige spel van vallen en opstaan. Al sinds 1954 hebben wij heel wat kinderen en volwassenen de schone kunst van het judo onderwezen en kampioenen voortgebracht. Versterken van het zelfvertrouwen, wegnemen van groepsangst, leren vallen en het in banen leiden van ongecontroleerde agressie zijn slechts enkele van de mogelijke doelstellingen om met Judo te beginnen.

Het voortbrengen van Judo kampioenen

BuentingSport kreeg landelijke bekendheid door de judoprestaties op nationaal en internationaal niveau. Zo werden er onder leiding van Cees Buenting – en later met Karel Gietelink –  veel prijzen binnengehaald met o.a. de Nederlandse Studentenploeg en het ‘Gouden A-team’. Dit team won in 1971, 1972 en 1973 het Nederlands judokampioenschap. Mede door de behaalde prestaties werd Amstelveen in 1971 uitgeroepen tot sportstad van het jaar. Op internationaal niveau betrad Sjoerd Oosterbaan onder leiding van Cees Buenting de judowedstrijdmat en werd wereldkampioen judo zwaargewicht bij de militairen en studenten. Tevens begeleidde Cees Buenting judoka Wim Ruska (tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen) tijdens de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen in 1974. Voor al zijn inspanningen kreeg Cees Buenting in 1992 de Ridderorde van Oranje Nassau opgespeld.

Cees Buenting bleef zich verder ontwikkelen in de judosport en behaalde in april 1997 de 8ste dan. Het zou echter niet bij judo alleen blijven.

Cees Buenting judo
Rechts: Cees Buenting

Wil je ook kennis maken met Judo? Vraag dan bij Buenting een gratis proefles aan.