BuentingSport bestaat 70 jaar

Cees Buenting judo

Het familiebedrijf BuentingSport in Amstelveen bestaat al sinds 1953 en viert in oktober het 70-jarige bestaan. Inmiddels staat Carrol Buenting, de dochter van de oprichters, aan het roer van deze gezellige en kleinschalige sportschool. Niet alleen haar moeder Elly is nog nauw betrokken, ook dochters Robin (20) en Jamie (16) werken inmiddels een aantal uren mee in het bedrijf.

Een rijke geschiedenis

BuentingSport kent een rijke geschiedenis. Oprichter Cees L. Buenting begon in Amstelveen als zwemleraar, maar vanwege zijn passie voor sport was hij op zoek naar een klein zaaltje om sportlessen te geven. Deze vond hij, vlak bij het toenmalige zwembad aan de Badlaan in Amstelveen. Cees L. Buenting begon in 1953 met boksen, yoga, badminton, zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiu – jitsu. Uiteindelijk werd de zaal aan de Badlaan te klein. In 1968 verhuisden ze naar een nieuw pand aan de Acacialaan in Amstelveen zuid, waar BuentingSport tot de dag van vandaag te vinden is.

Kleinschaligheid als kracht 

‘Een kleinschalige sportschool zien we natuurlijk steeds minder in Amstelveen. Het zijn vooral de grote sportscholen die overheersen’, vertelt Carrol. ‘Wij vinden het bij BuentingSport heel erg belangrijk om persoonlijk te blijven. Zodat we mensen bij naam kennen en ze goed kunnen begeleiden. Naast een gym, creëren we graag een verenigingsgevoel voor alle leeftijden.’ 

Jubileumfeest 7 oktober

Zaterdag 7 oktober wordt ons 70 jarige jubileum gevierd. Ben jij erbij om deze mijlpaal met ons te vieren? Als het goed is heb je hiervan een uitnodiging ontvangen in de mail.

Laatste berichten

We verwelkomen je graag in de gezelligste sportschool van Amstelveen!

Volg ons op socialmedia